Лечебна кал и луга – приложение

040_11_640_webНай-ефективната профилактика или лечение с природни средства на ревматизъм, артрози, дископатии, възпаление на околоставните тъкани, радикулити, неврити, мускулни болки, кожни раздразнения и заболявания (псориазис, акне), настинка, нервно напрежение, депресия, грип, ларингити, фарингити, синузити, възпаления в устната кухина, парадонтоза и др. е да отидете на море в Поморие. Там е безценното находище на лечебна кал и луга без аналог в света. Научно доказано е, че лугата и лечебната кал от ПОМОРИЙСКОТО ЕЗЕРО е с неповторими качества и състав. Тъжното е, че чужденците го знаят и оценяват повече отколкото българите.За по-голяма ефикасност на лечението, профилактиката или почивката ви то непременно отидете на море в Поморие. Там ще може да се възползвате от лечебната кал и луга на самия плаж. Изключително приятно съчетание на почивка, лечение и профилактика. Поморийското езеро е на метри от бунгалата на Поморие и това е още едно предимство да сте близо и до езерото, и да сте на плажа. Всъщност Поморийското езеро и морето са разделени от плажна ивица и малка пътека. Ако условията на бунгала не ви устройват – в близост има и хотели.

На плажа до Поморийското езеро се практикуват две основни занимания – риболов и процедури с лечебна кал. Там на място може да научите много за начините на приложение и въздействие и на лугата, и на лечебната кал, и на солената вода.
Първото нещо, което трябва да направите е да откриете начина как да се сдобиете с лечебното съкровище. Тъй като не всяка кал е лечебна и дори в някои случаи вредна за кожата е добре да закупите продукти с поморийска кал, преминали лабораторни изследвания каквито са продуктите АНХИАЛО и Le’Spa. В поморийското езеро има само няколко места, където калта е лечебна и добива се осъществява само от там. Важно е да се знае, че кал в областта на сърцето не бива да се слага. Ако се мажете с неподходяща кал е възможно да си причините обриви.

Схемата за прилагане на лечебна кал е да нанесете калта по тялото си поне за 20 минути. Друг ориентир е да стоите с калта докато тя изсъхне върху вас. Намазвате се с по-дебел слой. След 20 минути или след пълно изсъхване се изкъпвате в морето.

134769-k_webПо-ефикасната схема е да сте се сдобили с луга. Нанасяте лугата по цялото си тяло и стоите така 20 минути, докато тя изсъхне и стане на малки кристалчета по тялото ви. След това се намазвате с лечебната кал и стоите още 20 минути. При пълно изсъхване се изкъпвате в морето или езерото.

Добре е тези процедури да продължат поне 10-15 дни, за да има ефект. В случай че сте на морето за по-малко дни, може да си вземете кал и луга и да продължите вкъщи. Разбира се, така се намалява ефективността, но все пак е повече от нищо.

Трайността на лечебните свойства на лугата е десетилетия. Добре е да я съхраняване на тъмно, хладно и проветриво място в стъклен съд.

Трайността на лечебната кал е максимум до месец и то при правилно съхранение, но пред преминаване на процес на стабилизация трайността й се удължава до 3-4 години. След това, някои от лечебните й свойства намаляват. Правилното съхранение на лечебната кал е като се обогатява с луга след всяко отваряне на съда, в който я държите. Доливате малко луга, така че да се покрие напълно.

Като обобщение – използвайте морето като природен, лечебен, профилактичен и козметичен център. Поморийската лечебна кал и луга са истинско световно съкровище.

Още подробности по темата четете в други статии публикувани в сайта.

Калолечението въздейства не само върху определени болести, но и цялостно укрепва организма и имунната система.

 
СЕДМИЦА НА НАМАЛЕНИЯТА
-20% НА ВСИЧКИ ПРОДУКТИ
В седмицата на намаленията Ви даваме 20% допълнителна отстъпка от всички обявени крайни цени. Отстъпката ще бъде калкулирана след като добавите избраните продукти във Вашата количка.
 
Висококачествена лечебно-възстановителна козметика с черноморска луга АНХИАЛО. 

  -  Разтвор за тяло;
  -  Масажни масла и гелове;

  -  Продукти за устна хигиена;
  -  Продукти за баня.
 
Черноморска луга
от Атанасовското езеро
100% натурална стабилизирана черноморска луга.

Подходяща за лечение на кожни, костни, ставни и мускулни заболявания.

Прилага се чрез компреси или като разтвор за вана.
 
Масажен гел
с черноморска луга
Лесно нанасяне върху кожата. Не е необходимо предварително затопляне. 

Изберете от следните разновидности:

 • класически гел с луга и аромат на гроздови семки;
 • обогатен с екстракт от хвойна;
 • обогатен с екстракт от розмарин;
 • обогатен с екстракт от лавандула.
 
Масаженно масло
с черноморска луга
Специална течна формула за още по-лесно нанасяне върху кожата.

Наличен в следните разновидности:

 • с аромат на гроздови семки;
 • екстракт от хвойна;
 • екстракт от розмарин;
 • екстракт от лавандула.
 
Вода за уста
с черноморска луга
Уникален продукт без аналог в света.

10% съдържание на черноморска луга:

 • без алкохол;
 • без парабени;
 • без изкуствени подсладители.
 
Паста за зъби
с черноморска луга
Една десетилетна традиция продължава.

35% съдържание на черноморска луга:

 • без алкохол;
 • без парабени;
 • без изкуствени подсладители.
 
Душ гел
с черноморска луга
Продукт за ежедневна употреба.

10% съдържание на черноморска луга.

С превъзходен аромат на грейпфрут или мед и мляко.

Източник: http://100procenta.info/

Latest posts by Николай Грудев (see all)

Posted in Лечебна кал, Медицинска луга and tagged , , , , , , , , , , .

Вашият коментар